Mystiek in Woord en Beeld door Dr Kick Bras in Geleen

Dinsdag 9 oktober2018 van 19:30 – 21 uur is er in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50, Geleen een bijzondere lezing van Dr. Kick Bras over mystiek in woord en beeld. Zijn boek Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld is het uitgangspunt van de lezing.
Mystiek is de kunst van het omgaan met het mysterie van God/het goddelijke. Mystiek heeft in het christendom tot op de dag van vandaag een belangrijke rol gespeeld, Deze invloed is neergeslagen in teksten,maar ook in de beeldende kunst. Daarbij moeten we denken aan schilderijen en beeldhouwwerk, maar ook aan architectuur en gebrandschilderde ramen. In zijn boek kiest Bras voor de indeling mystieke ervaring, mystieke beelden van God, Christus en de mens, de mystieke weg en de doorwerking van de mystiek in de maatschappelijke betrokkenheid.  Hierbij toont  hij de kunstwerken, die ook in dit boek staan. Het is een unieke kans om  Kick Bras, emeritus predikant en onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen te aanhoren en te duiken in de wereld van mystiek aan de hand van de vertoonde beelden.

Tenslotte, laat mij per mail weten of er belangstelling is en met hoeveel jullie dan komen. De aanmelding vindt plaats via mijn mailadres: famschreurs@live.nl  De kosten zijn € 5.

Dinsdag 9 oktober in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50,  Geleen van 19.30-21.00 uur

John Schreurs

 

een open gemeenschap van mensen, die de wereld kritisch wil benaderen vanuit de traditie van het christendom en die zorg wil hebben voor elkaar en voor anderen